Water drinken en afslanken

Een uitspraak die je vaak voorbij hoort komen wanneer je actief bezig bent met het verliezen van gewicht is dat je genoeg water moet gaan drinken. Ook ik juich toe dat je water moet drinken. Wanneer je water gaat drinken droog je namelijk minder snel uit en blijft je maag gevuld. Er zijn echter nog vele andere reden waarom je water moet drinken. Ook ga ik uitleggen dat je het drinken van water niet moet gaan overdrijven. Het drinken van teveel water is ook weer niet goed.

Het verband tussen afslanken en water drinken

De voornaamste reden waarom je volgens mij het beste water kunt drinken is om ervoor te zorgen dat je geen andere dikmakende dranken binnenkrijgt die vol zitten met energie. In frisdranken en zuivelproducten zit zeer veel energie. Terwijl het doel van het drinken van deze dranken is om het vochtniveau op pijl te houden. Dit kan echter ook op een andere manier en dat is door het drinken van water. Met het drinken van water kun je het niveau van vocht gemakkelijk op pijl houden en ondervind je weinig problemen met betrekking tot de vochtbalans. De hoeveelheid vocht die je tot je moet nemen, moet je niet gaan overdrijven. Probeer de hoeveelheid water die je drinkt tussen de 1,5 en 2 liter per dag te krijgen.

Op deze manier zorg je ervoor dat je zo gezond mogelijk bezig bent. Wanneer je dit vol kan houden is dat echter super, door alleen nog maar water te drinken en de andere dranken namelijk te laten staan zorg je ervoor dat je veel onnodige calorieën niet meer binnenkrijgt wat uiteraard er goed is voor de gezondheid.

Overstappen op water drinken

Om ervoor te zorgen dat je overstapt op het drinken van water en stopt met het drinken van alle verschillende frisdranken, raad ik je aan in een keer radicaal over te stappen op het drinken van water. Twijfel niet teveel, maar start gewoon op een nader te bepalen dag wanneer je wilt beginnen met het drinken van water en wanneer je dus stopt met het drinken van frisdranken. Vertel zoveel mogelijk mensen binnen je omgeving dat je bent begonnen met het drinken van water en bent gestopt met het drinken van andere dranken. Mensen zullen je natuurlijk vragen waarom je tot dit besluit bent gekomen, probeer hier zo duidelijk mogelijk op te antwoorden zo begrijpt iedereen, waarom je waar mee bezig bent. En twijfelt niemand er meer aan of het nu wel zinvol is waar je mee bezig bent. Wanneer je vervolgens op een feestje of verjaardag bent zal iedereen weten dat je enkele nog maar water drinkt.

Wanneer je alleen maar water drinken drink je ook alleen maar water. Hiermee bedoel ik te zegen dat de stoffen die vroeger in je dranken zaten niet meer te vinden zijn in het water. Waar nodig zullen deze moeten worden aangevuld. Denk hierbij vooral aan de vitamines uit vruchtensappen en de calcium uit melk. Ik hoop dat je binnen dit artikel genoeg hebt geleerd over het drinken van water en overtuigd bent geraakt om te starten met het drinken van water het stoppen met het drinken van andere dranken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *