Soepdieet

Ook het soepdieet is een snelle manier om af te vallen. Het soepdieet vindt zijn oorsprong in het ziekenhuis, waar hartpatiënten voor aanvang van een operatie snel gewicht moesten verliezen. Deze manier van diëten wordt algemeen gezien als een veilige en gebalanceerde manier van afvallen en het is goed mogelijk om gemiddeld 5 kilo in de eerste week af te vallen.

Hoe werkt het soepdieet?

De theorie achter een soepdieet is dat je meer calorieën verbrandt dan dat je consumeert. Een soep die geschikt is om als soepdieet te gebruiken bevatten vaak bestandsdelen zoals uien, paprika’s, tomaten, selderij, wortel, soepmix, bouillonblokje, water en basilicum. Deze producten bevatten geen calorieën, waardoor je de soep onbeperkt kunt eten. Het is dan ook de bedoeling, om elke keer wanneer je trek krijgt van deze soep te eten, zoveel als je zelf wilt. Eet je echter alleen maar soep , dan kan dit na een lange tijd tot ondervoeding leiden.

Hoe effectief is het soepdieet?

Na ongeveer 3 dagen soepdiëten, zul je merken dat je je al wat lichter voelt. Ook je darmbeweging verandert, wanneer je dit ervaart kun je het beste iets consumeren wat rijk is aan vezels zoals muesli.

Een soepkuur is dus ontzettend effectief bij het lijnen, omdat het onder de caloriearme diëten valt. Je merkt binnen enkele dagen al gewichtsverlies; je kunt heel gemakkelijk verantwoord afslanken met een simpel soeprecept!

Alternatieven voor het soepdieet

Naast het soep dieet zijn er uiteraard nog andere manieren om af te slanken.  Met het Dr Frank Dieet kun je bijvoorbeeld ook een kilo per week afvallen, dit zou ook een goed alternatief zijn voor het soepdieet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *