Afslanken middels een proteine dieet

Bij een proteine dieet draait alles om het verbranden van lichaamsvet en het behouden van de spiermassa. Eiwitten zijn een onmisbaar bestandsdeel is in ons lichaam en doet zijn werk voornamelijk als bouwstof van ons lichaam. Ze leveren ondere andere je dagelijkse portie energie. Daarnaast zorgen ze voor de opbouw van je spieren, botten en organen nadat ze via je maag zijn afgebroken tot aminozuren. Veel van deze aminozuren kan je lichaam zelf maken, maar sommige aminozuren moeten uit je dagelijkse voeding gehaald worden, zoals vis, vlees, zuivel en eieren.

De werking van een proteine dieet

Wanneer je te weinig van deze aminozuren binnenkrijgt zul je je niet fit voelen en is je weerstand tegen infectieziekten minder. De werkwijze van het proteïne dieet is duidelijk; je moet veel eiwitten consumeren, maar weinig vetten en koolhydraten. De regel is dat je lichaam als eerst op zoek gaat naar vetten en koolhydraten bij verbranding, maar nu je deze niet consumeert zal je lichaam op zoek gaan naar een nieuwe verbrandingsbron en daar laten eiwitten zich prima voor lenen. Makkelijker uitgelegd is dat je lichaam zal overstappen op vetverbranding in plaats van calorieverbranding. Deze verandering zorgt ervoor dat er kentonen vrij komen in het lichaam, die te meten zijn in de urine. Dit is waar te nemen ongeveer 2 dagen na het begin van je diet, hierdoor heb je meteen uitsluitsel of je dieet daadwerkelijk werkt.

Gevolgen van een proteine dieet

Een paar effecten van het volgen van een proteine dieet is dat je je in het begin wat slap kan voelen, hoofdpijn en spierpijn kan hebben, of een niet fris ruikende adem kan ervaren. Dit is normaal en zal langzaam verdwijnen na een aantal dagen, het drinken van veel water kan een hoop van deze klachten doen verminderen.
Het proteine dieet is een snelle manier van afvallen, daarentegen hoef je je geen zorgen te maken dat je spiermassa gaat verliezen, vanwege de grote hoeveelheid proteïne die je consumeert. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat een overschot aan proteïne niet omgezet wordt in lichaamsvet.

Naast een proteine dieet zijn er ook nog andere manieren om af vallen, kijk hier voor eens naar alle diëten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *