Hoe bepaal ik mijn ideale gewicht?

Het bepalen van je ideale gewicht hangt van een aantal factoren af. Wanneer je het ideale gewicht wilt bepalen zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. Om erachter te komen wat het ideale gewicht is zul je er rekening mee moeten houden wat een haalbaar ideaal gewicht is en hoe dit ideale gewicht bereikt kan worden.

Mijn ideale Gewicht: BMI berekenen.

Om erachter te komen wat een gezond gewicht is kun je allereerst het beste overgaan tot het berekenen van je BMI (Mass Body Index). Met het berekenen van je BMI kun je er exact achterkomen welk gewicht een gezond gewicht voor je is. Wanneer je er achter bent gekomen wat een gezond is, is het belangrijk om in te schatten wat een haalbaar gewicht zou kunnen zijn om te bereiken. Wanneer het BMI boven de 25 uitstijgt, moet je je zorgen gaan maken en is het dus verstandig om af te vallen. Als het BMI zich echter nog onder de 25 bevindt is er nog weinig reden om je zorgen te maken en moet je vooral zo doorgaan.

Hoe bepaal ik mijn ideale gewicht?

Het gewicht zegt echter niet alles over je gezondheid. Binnenin het lichaam kan soms ook vet worden opgeslagen, waardoor het misschien lijkt dat je er gezond uitziet, terwijl dit helemaal niet zo is. Aan het gewicht moet dus ook niet alles worden opgehangen. Natuurlijk kan het gewicht wel een gemakkelijk hulpmiddel zijn en wanneer je echt veelte zwaar bent laat de weegschaal ook wel duidelijk zien dat je te zwaar bent, zo is het ook weer. Om het ideale gewicht te bereiken is het allereerst belangrijk om vast te stellen wat dit ideale gewicht dan precies is. Probeer je niet dood te staren op dit precieze gewicht. Wanneer je bent gestart met afvallen zul je dit ideale gewicht gemakkelijk kunnen bijstellen. Soms zul je namelijk tot andere gedachte kunnen komen en inzien dat het bereiken van een bepaald gewicht gewoonweg onmogelijk is.

Je ideale gewicht behalen.

Ben je er achter wat je streefgewicht precies is, dan is het tijd om te kijken naar een plan. Hoe bereik je dit gewicht? En wat moet ik ervoor doen om dit gewicht te bereiken? Een afvalplan kan bestaan uit een enkel a4tje, maar kan soms ook veel meer omvatten dan dat. Sommige plannen bestaan uit wel 20 a4tjes. Hoe groot en omvangrijk dit plan precies is, is afhankelijk van wat voor persoon je precies bent. Ben je een persoon die een strakke planning nodig heeft, die niets aan de toeval overlaat? Of ben je meer een persoon die aan een paar zinnen en richtlijnen genoeg heeft. Als dit plan helemaal op tafel ligt hoef je het alleen nog maar uit te voeren en waar nodig bij te sturen, zodat het ideale gewicht uiteindelijk ook bereikt kan worden.

Je kunt er voor kiezen om zelf een afvalplan te maken, deze noem je dan ‘Buik Afvallen’ of bijvoorbeeld ‘Trainingsschema Afvallen’. Het is maar net hoe uitgebreid je het wilt! Jouw ideale lichaamsgewicht is geheel subjectief, ben je blij door 1 kilo per week af te vallen, of wil je sneller afslanken? Het is geheel aan jou!

Ik hoop dat je in dit artikel genoeg informatie hebt kunnen lezen over het bereiken van het ideale gewicht. Bedankt voor de interesse en veel succes met het bereiken van dit ideale gewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *