BMI Berekenen

Je BMI Berekenen! Ben je van plan om gewicht te gaan verliezen? Dan heb ik een handig hulpmiddel voor je, waar je vast wel eens van gehoord hebt. Het hulpmiddel waar ik het op dit moment over heb is het berekenen van het BMI. Je BMI Berekenen kan op een zeer gemakkelijke manier. Naast dat ik in dit artikel uitleg hoe je dit BMI precies moet berekenen is het ook verstandig om te weten wat je met deze getallen moet doen.

Hoe kan ik mijn BMI berekenen? De formule.

BMI = Kilo’s/(lengte x lengte)

Om een voorbeeld te geven zal ik mijn eigen BMI hier onder even noteren, zodat je precies kunt zien wat er ongeveer uit deze formule kan komen.

BMI = 80/(1,90 x 1,90) = 22

Mijn juiste BMI berekenen

Zoals je waarschijnlijk al begrijpt is het BMI van 22 een prima BMI. Kwam je op dit getal uit bij het BMI berekenen, dan zit je goed. Met dit BMI ben je niet te licht en niet te zwaar, een BMI van 22 is daarom een gezond BMI. Beschik je over een BMI dat boven de 25 ligt dan moet je beter gaan opletten en begin je in de zonde van het overgewicht te komen.

Dit is absoluut niet de bedoeling en ongezond voor het lichaam. Heb je nu te maken met een situatie waarin je gewicht steeds blijft schommelen, dan is er ook iets totaal mis. Op dit moment ben je namelijk aan het jojoën. Dit betekend dat je gewicht in ernstige mate schommelt en je de ene keer beschikt over een heel groot gewicht en de andere keer weer over een heel laag gewicht. Dit is een ongezonde situatie die je moet proberen te vermijden. Jojoën is nog ongezonder dat heel zwaar zijn en erg schadelijk voor het lichaam.

Probeer op dit moment dan ook het ideale gewicht voor jezelf te bepalen met het levenspatroon wat daar bij past. Op dit punt gaat het vaak namelijk mis. Het verkeerde gewicht wordt aan de verkeerde levensstijl opgehangen, waardoor er een zeer ongezonde situatie ontstaat.

Wees dus kritisch bij het bepalen van je juist gewicht en probeer ook niet te streng voor jezelf te zijn. Het is onmogelijk om in alle situaties die het leven je nog gaat brengen zeer streng voor jezelf te zijn. Wanneer het gewicht niet bij jezelf past gaat er iets mis en kun je niet aan je eigen verwachtingen voldoen. Waak er natuurlijk wel voor dat dit ideale gewicht ook een gezond gewicht is. Dit mag nooit vergeten worden en is het uiteindelijke doel waar we in dit artikel naar streven.

Bij het bepalen van je ideale gewicht moet je dus met een aantal zaken rekening houden, een van deze zaken is het berekenen van je BMI. Waak ervoor dat je deze altijd goed berekend en jezelf niet gaat voorliegen.

Ik hoop dat je uiteindelijk een ideaal gewicht voor jezelf kunt berekenen (een gezond BMI berekenen) en hier ook daadwerkelijk mee aan de slag kunt. Bedankt voor de interesse in dit artikel over je BMI berekenen en veel succes met het afslanken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *