Afvallen tijdens de menopauze

Ik zit in de menopauze en ik wil graag gewicht verliezen! Wat moet ik doen om snel op een gezond gewicht te komen? Kan ik een kilo per week afvallen en toch gezond afslanken in de menopauze?

Afslanken in de menopauze

Tijdens de periode van de menopauze maken de eierstokken steeds minder vrouwelijke geslachtshormonen aan, ook operaties aan de eierstokken kunnen dit effect teweeg brengen. Door de daling van de hoeveelheid hormonen neem het vet op heupen dijen geleidelijk af, terwijl het vet in de buikholte juist toeneemt.

Veel vrouwen beginnen om ongeveer 50-jarige leeftijd uit de dijen, ze hebben er moeite mee om op gewicht te blijven. Een oorzaak hiervoor kan zijn dat de eetlust is toegenomen vanwege een daling van het oestrogeengehalte. Ook zijn vrouwen van die leeftijd vaak wat minder actief, waardoor de stofwisseling wat lager is. Gemiddeld is de gewichtstoename bij vrouwen in de menopauze een half kilo per jaar. De keuze van een gepast dieet is afhankelijk van de volgende vragen die je jezelf moet stellen: is mijn eetlust toegenomen ? , heb ik de behoefte om tussendoor veel te snoepen, omdat ik niet lekker in mijn vel zit ?

Als je al weinig eet of dieet, maar desondanks toch gewicht aankomt, of geen gewicht verliest, dan is het verstandig om zetmeelhoudende producten aan je maaltijden toe te voegen. Deze langzame suikers zullen de gewichtsafname makkelijker maken. Het lichaam verteert deze suikers op een bepaalde manier, waardoor ze het energieverbruik van je lichaam weer op gang brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *